داده‌های آماری بنگاه‌های وابسته به صندوق‌های بازنشستگی در دسترس همگان قرار می‌گیرد

معاون امور اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد؛

داده‌های آماری بنگاه‌های وابسته به صندوق‌های بازنشستگی در دسترس همگان قرار می‌گیرد

حجت‌الله میرزایی، معاون امور اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از رونمایی دو سامانه در حوزه داده‌های آماری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حجت‌الله میرزایی گفت: با راه‌اندازی دو سامانه سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و پژوهش‌های رفاه و تامین اجتماعی، داده‌های مکان مبنا و گزارش‌های پژوهشی در حوزه‌های رفاه و تامین اجتماعی، اشتغال، بازارکار، تعاون و راهبری بنگاه‌های اقتصادی وابسته به صندوق‌های بازنشستگی در دسترس همگان قرار می‌گیرد.

میرزایی در نشستی که به مناسبت روز “آمار و برنامه‌ریزی” برگزار شد، رونمایی از سامانه GIS برای واحدهای خدمات‌رسان و بنگاه‌های اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را گامی مهم و موثر در حوزه آمار و اطلاعات دانست.

میرزایی آمار را ابزار برنامه‌ریزی عنوان کرد و گفت: بدون آمار، برنامه‌ریزی معنا ندارد. شناخت و تحلیل وضعیت موجود، با آمار و داده‌ها امکان‌پذیر است. بر همین اساس، فرایند نظارت، پایش و رصد داده‌ها نقش مهمی دارد.

وی با تاکید بر اینکه میزان انحراف از برنامه‌ها با ارائه آمار دقیق، بسیار کاهش می‌یابد، خاطرنشان کرد: با کمک آمار می‌توان برنامه‌ها را به طور صحیح، ارزیابی و نظارت کرد.

معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه‌ریزی به زیرسیستم‌هایی چون آمار، نظام کارشناسی قدرتمند، نظام تامین مالی مناسب، نظارت همگانی و فراگیر نیازمند است، تصریح کرد: از طریق این عوامل، عملکرد برنامه‌ها را می‌توان رصد کرد.

وی با بیان اینکه هر آماری برای برنامه‌ریزی مناسب نیست، خاطرنشان کرد: ارائه آمار درست و به‌هنگام ضروری است و همواره برای پیشبرد اهداف وزارتخانه آمار دقیق و به‌روز نیاز داریم که توسط منابع موثق و روش‌های قابل اعتماد به دست آمده باشد.

میرزایی تصریح کرد: آمار غلط، باعث تحلیل‌های اشتباه و در ادامه تصمیمات نادرست می‌شود. بنابراین، از طریق پیش‌بینی‌های موثق و درست باید برنامه‌ریزی کرد.

معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توانمندسازی در حوزه آمار را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: شناخت و تسلط بر آمار درست و جلوگیری از مغالطه‌گری بسیار ضروری است.

وی به پدیده انبوهی و تلنباری آمار اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز با حجم زیادی از آمار مواجه هستیم. برنامه‌ریزان نمی‌دانند چگونه و چه بهره‌برداری از حجم آمارهای عظیم می‌توان انجام داد.

میرزایی با تاکید بر اینکه باید از ارائه آمار و اطلاعات خام و غیرکاربردی پرهیز کرد، افزود: آمار زمانی مهم و موثر است که دارای شاخص‌های ترکیبی مناسبی باشد. همواره با آمارهایی چون نرخ بیکاری، تعداد بنگاه‌های اقتصادی، بیمه‌پردازان، افراد تحت پوشش سازمان‌ها و… روبه‌رو هستیم. بنابراین، مدیران باید به آمارهای کلیدی و اصلی اشراف کامل داشته باشند.

معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی با بیان اینکه این وزارتخانه در ایام شیوع کرونا یکی از دستگاه‌های موفق در حوزه آماری بوده است، خاطرنشان کرد: در این دوران تحلیل‌های آماری بسیار دقیق در سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگی وابسته ارائه شد.

وی، گام بعدی را تلاش در جهت تحلیل وضعیت استان‌ها برشمرد و تاکید کرد: شش استان سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، لرستان و خوزستان از جمله استان‌هایی هستند که از لحاظ نرخ بیکاری و فقر در سطح پایین‌تری هستند.

به گفته میرزایی، با تعیین نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سفرهای گروهی به این استان‌ها آغاز شده تا بهتر بتوان داده‌های آماری موردنظر را تحلیل و بررسی کرد و برنامه‌ریزی مناسب برای کاهش مسائل استان‌ها در حوزه‌های ماموریت وزارتخانه گام برداشت.

انتهای پیام/

دیدگاه خود را در این باره بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.